Zweeloo is een typisch oud Drents dorpje gelegen in de gemeente Coevorden. Ontstaan in de derde eeuw v. Chr., en tot voor de herindeling bestond de gemeente Zweeloo uit de dorpen Zweeloo, Aalden, Meppen, Wezup, Wezupperbrug en Benneveld.

Sweel ( het Drentse woord voor Zweeloo) heeft een toeristisch karakter. Er is namelijk veel te doen in de regio. Zo is er een 13e eeuws kerkje in Zweeloo, zijn er verschillende restaurants, en doen er verschillende wandel- en fietsroutes het dorp aan.

De omgeving van Zweeloo kenmerkt zich door een zeer afwisselend esdorpen landschap. U zult zeker genieten van het natuurschoon dat zich in en om ons dorp bevindt. De omgeving van Zweeloo is daarom zeer geliefd bij wandelaars en fietsers.

In de buurdorpen is er de mogelijkheid tot bijvoorbeeld golfen, overdekt zwemmen en een kunst ski-baan. Op tien kilometer ligt het museumdorp Orvelte, waar u een paar eeuwen terug in de tijd gaat. Verder ligt Emmen, met onder andere het park Wildlands, op een kleine 11 kilometer. Ook is Oud-Aalden, minder dan een kilometer vanaf de accommodatie met haar oud-Saksische boerderijen een echte aanrader.
Kortom genoeg te doen in Sweel en omgeving!